انبارداری رستوران
انبارداری یکی از مهمترین بخشهای یک رستوران است؛ چرا که بخش بزرگی از دارایی شما در انبار انباشته شده است.
موجودی کالاهای انبار رستوران باید در محلی امن و به صورت منظم نگهداری شود و به نحوی باشد که دسترسی به آنها در موقع لزوم به آسانی امکان پذیر باشد.
انواع انبار رستوران
رستورانها باید سه نوع انبار داشته باشند.
- انبار منفی صفر: برای نگهداری گوشت و مرغ
- انبار تر: برای نگهداری سبزیجات و صیفیجات
- انبار خشک: برای نگهداری انواع کارتن و بسته بندی رستوران
برای رعایت استانداردهای بهداشتی و کاهش ضایعات مواد غذایی، نکاتی را برای سازماندهی انبار رستوران باید رعایت کنید که ما در ادامه به ریز نکات آن اشاره کردیم. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
در این مقاله بخوانید: نکات مهم درباره تگ لاین و شعار رستوران
1. از قفسه رستوران با دوام استفاده کنید
برای استفاده حداکثری از فضای ذخیره سازی رستوران خود بهتر است قفسههایی از مواد بادوام پیدا کنید که در انبار رستوران شما سالم باقی بمانند. این قفسه بندی پیدا کردن محصولات را آسانتر میکند.
قفسههایی را انتخاب کنید که به راحتی تمیز شوند و قابلیت جدا شدن داشته باشند تا بتوانید پس از مدتی آنها را بشویید.
سعی کنید به جای قفسه بندی افقی، به صورت عمودی قفسهها را به آشپزخانه خود اضافه کنید تا فضای ذخیرهسازی و سازماندهی بیشتری را فراهم کنید.
2. لوازم رستوران خود را بر اساس دسته سازماندهی کنید
هنگامی که قفسه مناسب برای انبار رستوران خود را انتخاب کردید، مهم است که در مورد نحوه قرارگیری محصولات خود فکر کنید.
مواد غذایی خود را بر اساس نوع آنها بچینید تا به کارکنان خود کمک کنید به راحتی آنها را در یک روز پر ازدحام پیدا کنند. به عنوان مثال مواد غذایی برای وعدههای اصلی، پیش غذا یا دسر را از هم جدا کنید. فراموش نکنید که لوازم نظافت و ضدعفونی کننده را دور از مواد غذایی نگهداری کنید.
همچنین بخوانید: ایدههای رایگان تبلیغات رستوران در سال 1402
3. بهترین چیدمان را برای انبار رستوران خود داشته باشید
در حالی که گروه بندی لوازم شما بر اساس دسته بندی، یک راه عالی برای سازماندهی است، مهم است که چیدمان کلی فضای خود را برای بهینه سازی و سهولت دسترسی در نظر بگیرید.
به عنوان مثال در دسترس قرار دادن قفسههای خود از جلو و عقب میتواند به بارگیری کالاهای جدید در سیستم FIFO کمک کند. به همین ترتیب نباید تجهیزات سنگین و موادی که مکرراً استفاده میشود را در پشت فضای خود نگهداری کنید.
قبل از اینکه انبار رستوران خود را راه اندازی کنید، به این فکر کنید که کارکنان آشپزخانه شما اغلب چه چیزهایی را بیشتر استفاده میکنند؛ سعی کنید موقعیت آن اقلام را در چیدمان خود اولویت بندی کنید و در جای مناسبی قرار دهید.
اگر رستوران شما بیرون بر است یا سفارش بیرون بر هم جزو خدماتتان است، بسته بندیهای بیرون بر خود را نزدیک درب قرار دهید تا همیشه آمادهی بسته بندی غذای مشتریان خود باشید.
4. قانون First In, First Out را اعمال کنید
استفاده از مواد اولیه قبل از انقضا میتواند یکی از بزرگترین چالشها برای رستوران شما باشد.
به این منظور باید انبار خود را بر اساس تاریخ ورود و خروج مواد غذایی مرتب کنید. این قانون که با نام FIFO نیز شناخته میشود، به این معنی است که هربار کالای جدیدی وارد میکنید، باید محصولات جدید را پشت مواد غذایی دیگر قرار دهید تا مطمئن شوید که ابتدا اقلام قدیمی استفاده میشوند. این زمان بسیار خوبی برای بررسی تاریخ انقضای محصولاتتان است.
همچنین بخوانید: 9 فیلم الهام بخش که هر رستورانداری باید تماشا کند
5. تمام کالاهای انبار را برچسب بزنید
هنگام چیدمان مواد غذایی در انبار رستوران، با انبار خود مانند یک سوپر مارکت رفتار کنید. یک سیستم برچسب گذاری برای تمام محصولات خود ایجاد کنید تا کارکنان شما بتوانند آنچه را که به دنبال آن هستند به راحتی پیدا کنند.
برای اینکه محصولات را با سرعت پیدا کنید، بهتر است برچسبها را روی محصولات یا روی قفسههای مربوط به آنها بچسبانید. این برچسبها به کارکنان شما کمک میکند تا چیزی که به دنبال آن هستند را به آسانی پیدا کنند؛ همچنین به عنوان یادآوری نیازهای آشپزخانه شما در هنگام سفارش مجدد محصولات نیز بسیار موثر عمل میکند.
6. یک نقشه از انبار رستوران خود تهیه کنید
هنگامی که بهترین چیدمان را برای انبار خود پیدا کردید، یک نقشه بکشید و آن را در جایی قرار دهید که همه بتوانند به آن دسترسی داشته باشند؛ مثلا آن را روی در بچسبانید. اگر فضای ذخیره سازی بزرگی دارید این کار بسیار مفید خواهد بود.
هنگامی که یکی از کارکنان شما میخواهد وارد انبار شود، میتواند قبل از جستجو در قفسهها، نقشه را بررسی کند. این کار برای کارکنان جدید نیز بسیار مفید و کارامد خواهد بود.