عناوین مهم این مقاله:
مقوای ایندربرد چیست؟
کاغذ یا مقوای ایندربرد که در زبان انگلیسی با نام (Ivory Board Paper) نیز خوانده میشود یکی از انواع کاغذ یا مقواهایی است که در صنایع چاپ و بسته بندی بیشتر برای ساخت جعبه، به خصوص برای تولیدات صنایع بهداشتی و دارویی از آن استفاده میشود.
شما میتوانید بسته های تولید شده از این مقوا را به دلیل بهداشتی بودن آن، در اقلام بسته بندیهای آرایشی و بهداشتی، جعبههای فست فود و غذا مشاهده نمایید.
این نوع از مقوا نیز همانند سایر کاغذها و مقوا های گوناگونی که در صنعت چاپ و بسته بندی و جعبه سازی مورد استفاده قرار میگیرند، دارای ویژگی هایی میباشند که بهتر است صاحبان صنایع و تولید کنندگانی که قصد بکارگیری این نوع مقوا را جهت بسته بندی محصولات خود دارند از آین ویژگیها که شامل معایبی هم میباشد آگاهی لازم را داشته باشند.
در ادامه ابتدا به نحوه چاپ جعبه ایندربرد و سپس به معرفی کامل این مقوا و معایب و مزایا آن در بسته بندی محصولاتتان میپردازیم.
در معرفی کاغذ ایندربرد که Virgin Board نیز نامیده میشود باید بگوییم که متاسفانه این ماده کاملا از خمیر سلولوزی که در بافت تنه اصلی درختان سبز بدست می آید، ساخته میشود.
البته معمولا جهت تامین این بخش از کاغذ شرکتهای کاغذ سازی با کاشت درختان به صورت مصنوعی در مزارع مخصوص کاشت درخت تا حد امکان از قطع درختان جنگلی که به صورت طبیعی رشد کرده اند جلوگیری میکنند.
چاپ جعبه ایندربرد
چاپ جعبه ایندربرد و چاپ روی مقوای ایندربرد نسبت به سایر مقواها کیفیت خیلی بهتری دارد و شما میتوانید برای داشتن بالاترین کیفیت چاپ از مقوای ایندربرد استفاده کنید.
چاپ بر روی مقوا ایندربرد به دلیل داشتن بافت تراکم بالا، صاف و بسیار ریز به خوبی انجام میشود.
این کاغذ جذب بالایی از مرکب های رنگی را دارد و چاپ بر روی این مقوا براق و واضح است.
برای کالاهایی که بسته بندی آنها نیازمند طراحی گرافیکی خاص و دارای جزئیات بیشتری میباشد، میتوان از مقوا ایندربرد استفاده کرد.
به طور مثال در جعبههای آرایشی و بهداشتی و صنایع غذایی که جزئیات چاپ در آنها اهمیت بالایی دارد، استفاده از این مقوا بسیار کاربردی و مناسب است.

مقوای ایندربرد و ویژگیهای آن چیست؟
خوشبختانه درقسمت میانی و مغزی این نوع از مقواها، از مواد بازیافتی نیز بهره گرفته شده است و در دو سمت آن خمیرکاغذی که تولید شده از مواد اولیه با لایه پالپ سفید با درصد پالپ و سلولوز بیشتر، استفاده شده است که هر چقدر این لایه ضخیمتر باشد، درجه مرغوبیت آن بالاتر میرود.
در نتیجه مقوای ایندربرد با درجه بندیهای گوناگون به بازارعرضه میگردد. دو طرف مقواهای ایندربرد سطحی هموار و صاف دارد، به نحوی که با لمس آن نرمی ویژهای را احساس خواهید کرد.
بخش اصلی خمیر استفاده شده در لایههای موجود در بافت مقوای ایندربرد، بافت خمیر کاغذی است که با چسب و نشاسته رشته های مستحکم سلولز که حاصل بافت گیاهی است در هم تندیه میشوند و همانند پارچه ای نمدی پس از حذف آب فراوان موجود در بافت مایع مانند آن، باهم یکپارچه شدهاند.
این خمیرکه یک نوع املسیون می باشد به وسیله توریهای مخصوص و مکنده های پشت این توریها و در نهایت سیلندرهایی از جنس استیل ضد زنگ که داخل آنها بخارآب با دمای بالا درجریان است کاملا هموار و یک دست و به اصطلاح اتو می شود.
البته این کاغذ به همین دلیل و میزان درصد بالاتر چسب و نشاسته بر روی یک سمت کاغذ دارای دو روی متفاوت میباشد که یک روی آن دارای تراکم و یکنواختی بیشتر از روی دیگر میباشد که انگار روکش خاصی برروی یک سمت آن کشیده شده و به اصطلاح کوتد شده است و این تفاوت سطح موجب تفاوت در تصویر چاپ شده میگردد.
باید دقت کرد که سمت ناهموارتر برای چاپ چندان مناسب نیست و علاوه بر اینکه تصاویر را تاحدی مات و کدرتر نسبت به روی کاغذ نشان میدهد پس از چاپ شدن هم زمان بسیار بیشتری جهت خشک شدن مرکب چاپ شده لازم دارد.
از سوی دیگر احتمال ترکیدگی و پارگی مقوا برروی خطوط تا در زمان اجرای قالب جعبهها بسیار بالا است، مخصوصا بعد از اجرای روکش UV که در آن مایع UV به واسطه تابش مستقیم و شدید امواج ماورای بنفش عمل پلیمرزاسیون صورت میپذیرد تا به حالت جامد تبدیل شده و به اصطلاح خشک شود که البته این مشکل نیز به واسطه روکش کردن سلفون بعد از چاپ برروی کاغذ تقریبا از بین خواهد رفت.
به همین دلیل اگر روی سطح مقوای ایندربرد قرارباشد که روکش UV اجراگردد باید قبل از آن روکش سلفون شود و بعد از روکش سلفون پوشش UV اجراء گردد که برای بهتر جلوه دادن این پوشش ها باید یکی از آنها ترجیحا پوشش سلفون مات و روکش UV براق باشد.
مقوای ایندربرد معمولاً در ساخت جعبههای فست فودی، غذایی و حتی جعبه دارویی استفاده میشود که احتمال آلودگی محصولات داخل بسته را به حداقل میرساند.
مزایا مقوای ایندربرد
سطح متراکم، هموار، سازگار و یکنواخت این نوع از مقوا باعث میشود تصاویری با کیفیت و ظرافت بسیار بالایی روی آن به چاپ رساند.
چاپ افست و یا دیجیتال روی این مقواهای منحصر به فرد میتواند با به تصویر کشیدن تصاویر با کیفیت و گرافیک عالی، جذابیت طبیعی را به شما منتقل کند به طور کلی میتوانیم مزیتهای چاپ کاغذ ایندربرد را به صورت زیر فهرست کرد:
- ثابت بودن رنگ
- استحکام و مقاومت بالا
- استقامت و طول عمر مناسب
- جلوه گری خوب و غلیظ از مرکب چاپی
- تأیید شده برای تماس مستقیم با مواد غذایی
- بافت همگن و یک نواخت مخوصا در سمت روی کاغذ
معایب مقوای ایندربرد
مقوای ایندربرد کیفیت خوبی در چاپ، ثبات رنگها و بسته بندی محصولات بهداشتی دارد، اما معایب عمدهای هم دارد، به طور مثال دیر خشک شدن مرکب چاپ شده میتواند مقداری سرعت تولید بسته بندیها را کاهش دهد.
- متفاوت بودن دو روی کاغذ
- دیر خشک شدن مرکب چاپ شده بر روی سمت پشت کاغذ
- احتمال ترکیدگی بر روی خطوط تا (مخصوصا بعد از اجرای روکش UV که البته این مشکل با اضافه کردن روکش سلفون بعد از چاپ بر روی کاغذ تقریبا از این خواهد رفت)
- مات و کدر شدن تصاویر چاپ شده بر روی پشت کاغذ در مقایسه با روی آن
- قیمت نسبتا بالا مخصوصا در گیردهای خوب آن
- وارداتی بودن ( حتی با وجود عدم نیاز به پرداخت حق گمرکی)

کاربرد مقوای ایندربرد
مقوای ایندربرد از مقواهایی است که کاربردهای بسیار متعددی دارد، این مقواها را میتوان برای بسته بندیهای متفاوت به کار برد. شما میتوانید از این بسته بندیها برای مواد غذایی و دارویی نیز استفاده کنید.
این مقوا همانطور که مشخص است از فروش و بازار خوبی برخوردار است و کاربرد بسیار زیادی در دنیای امروزپیدا کرده است.
توجه داشته باشید که این مقوا با اینکه از خارج وارد میشود اما هیچ مالیاتی بر روی آن اضافه نمیشود و شما میتوانید به راحتی آن را خریداری کنید.
بسته بندیهایی که از مقوای ایندربرد استفاده میکنند:
- بسته بندیهای آرایشی بهداشتی
- بسته بندیهای فست فود و غذاهای بیرون بر
تفاوت ایندربرد و مقوای پشت طوسی:
مقوای پشت طوسی ضخامت مناسبی برای ساخت انواع جعبهها دارد و جز پرمصرفترین مقواها در صنایع بسته بندی است.
این مقوا یک طرف طوسی رنگ دارد و از لحاظ سختی با توجه به ضخامت آن هم میتواند بسیار محکم باشد و هم میتواند نرمی مناسبی داشته باشد. همچنین همانند مقوای ایندربرد قابلیت چاپ انواع طرحها و رنگها را دارد اما چاپ بروی مقوای ایندربرد کیفیت بالاتری دارد.
این مقوا بهداشتی نیست و از مواد بازیافتی تهیه میشود به همین دلیل در جعبه های فست فود و جعبههای غذا کاربرد کمتری دارد.
از لحاظ قیمت، مقوای پشت طوسی ارزانتر از مقوای ایندربرد است و بعضی اوقات با توجه به مشاوره تیم سازنده جعبه، بهتر است از مقوای پشت طوسی استفاده شود.
مقوای پشت طوسی نیز کاربردهای زیادی در صنایع بسته بندی دارد.

مقوای ایندربرد متالایز شده چیست؟
این نوع مقوا یکی از بهترین گزینه ها برای تولید جعبههای فست فود است. به طور مثال برای تولید جعبه سوخاری، جعبه برگر، جعبه پیتزا و … از این مقوا استفاده میشود.
این مقوا یک طرف سفید دارد و یک طرف دیگر نقرهای است.
ابعاد مقوای ایندربرد
ابعاد مقوای ایندربرد موجود در چاپخانه تهران:
90 × 60 | |
100 × 60 | 90 × 70 |
100 × 70 | 120 × 70 |
140 × 70 | 100 × 80 |
140 × 80 | 120 × 80 |
رول های این مقوا نیز دارای دهنه و عرضهای گوناگونی شامل 70 ، 80 ، 90 ، 100 ، 120 و 140 میباشد.
گرماژ مقوای ایندربرد
گرماژ مقوای ایندربرد نیز شامل: 180 گرم، 230 گرم، 250 گرم، 280 گرم، 300 گرم، 350 گرم ، 400 گرم و 450 گرم می باشد.
نمونه محصولات تولید شده با مقوا ایندربرد:
سوالات متداول درمورد مقوا ایندربرد
چاپ جعبه ایندربرد چگونه است؟
چاپ جعبه ایندربرد و چاپ روی مقوای ایندربرد نسبت به سایر مقواها کیفیت خیلی بهتری دارد و شما میتوانید برای داشتن بالاترین کیفیت چاپ از مقوای ایندربرد استفاده کنید. چاپ بر روی مقوا ایندربرد به دلیل داشتن بافت تراکم بالا، صاف و بسیار ریز به خوبی انجام میشود.
مقوای ایندربرد چیست؟
کاغذ یا مقوای ایندربرد که در زبان انگلیسی با نام ( Ivory Board Paper ) نیز خوانده می شود یکی از انواع کاغذ ها یا مقواهایی میباشد که در صنایع چاپ و بسته بندی بیشتر برای ساخت جعبه، به خصوص برای تولیدات صنایع بهداشتی و دارویی از آن استفاده میشود.
مزایا و معایب مقوا ایندربرد چیست؟
مزایا:ثابت بودن رنگ،استحکام و مقاومت بالا،استقامت و طول عمر مناسب. معایب:متفاوت بودن دو روی کاغذ،دیر خشک شدن مرکب چاپ شده بر روی سمت پشت کاغذ،قیمت نسبتا بالا مخصوصا در گیردهای خوب آن
خوشحال میشویم پیشنهادات و انتقادات خود را نسبت به این مقاله در قسمت کامنتهای این پست برای ما به اشتراک بگذارید.