چاپ فلکسو به زبان ساده

امروزه برای چاپ جعبه و بسته بندی از روشهای مختلفی استفاده میشود که مرسومترین آن چاپ افست است و از یک تا چهاررنگ قابل ارتقا است. کیفیت بالای این نوع چاپ از مزیتهای آن و تحت فشار قرار گرفتن کارتن و از بین رفتن شیارها خصوصا در کارتنهای دوبلکس مشکلی است که صنایع چاپ با آن روبهرو هستند. در این مطلب با نوع دیگر چاپ به نام فلکسو بیشتر آشنا میشویم.
با پیشرفت صنایع چاپ امروزه استفاده از فرمهای لاستیکی مرسوم شده که به چاپ فلکسوگرافی معروف است و با عنوان چاپ برجسته نیز از آن یاد می شود.
کیفیت بالا نسبت به سایر روشها یکی از نقاط قوت چاپ فلکسو است.
در دهه 1950 برای اولین بار از واژه فلکسوگرافی استفاده شد که اساس آن استفاده ازنوعی پلاستیکهای حساس به نور بود.

فرآیند چاپ فلکسو
مرحله اول در چاپ فلکسو تهیه کلیشه است که به روشهای مختلف صورت میگیرد، و همانطور که اشاره شد این کلیشه از نوعی پلاستیک حساس به نور ساخته میشود.
برای ساخت کلیشه ابتدا نگاتیو طرح تهیه میشود، سپس کلیشه خام را به مدت مشخص از دوطرف نوردهی میکنند. این کار باعث میشود محلهایی که در تماس نور فرابنفش قرار گرفتهاند سفت شوند و بعد از شستوشو بخشی از کلیشه آماده شده روی سیلندر چسبانده شود.
بخشهای ماشین چاپ فلکسو به ترتیب عبارتاند از:
- رول بازکن
- چاپ
- خشک کن
- رول جمع کن
در قسمت رول باز کن کاغذ یا مقوایی که قرار است فرآیند چاپ روی آن صورت بگیرد باز میشود و لفاف آن به سمت قسمت چاپ هدایت میشود.
در بخش چاپ مخزن تعبیه شده رنگ را به سمت سیلندر آنیلوکس منتقل میکند که دارای سوراخهای بسیار ریز است.
نهایتا این سیلندر رنگ را روی کلیشه میپاچد و کلیشه روی کاغذ قرار میگیرد.
بعد از چاپ لفاف به واحد خشک کن منتقل میشود، ابتدا تحت تاثیر هوای گرم (که با توجه به جنس و نوع چاپ دمای متفاوتی دارد) منتقل میشود و سپس در واحد خنککننده دمای لفاف به حالت اصلی برمیگردد.
نهایتا در بخش رول جمع کن لفاف را به شیوههای مختلف جمع میکنند.
سیستم رنگ در این نوع چاپ CMYK میباشد که مشابه چاپ افست است و تراکم رنگ باید به دائما کنترل شود تا بیشتر از 290 درصد نباشد.
با پیشرفت صنایع چاپ امروزه استفاده از فرمهای لاستیکی مرسوم شده که به چاپ فلکسوگرافی معروف است و با عنوان چاپ برجسته نیز از آن یاد می شود.
کیفیت بالا نسبت به سایر روش ها یکی از نقاط قوت چاپ فلکسو است. در دهه 1950 برای اولین بار از واژه فلکسوگرافی استفاده شد که اساس آن استفاده ازنوعی پلاستیکهای حساس به نور بود.

ماشینهای چاپ فلکسو
انواع ماشین چاپ فلکسوگرافی عبارت اند از:
- مرکزی سیلندر
- فلکسو ایستاد و خطی
دستگاه سیلندر مرکزی به دلیل انجام فرآیند چاپ در یک محیط محدود گرانترین دستگاه است که دقت چاپ را خصوصا اگر ترکیب رنگ داشته باشید به بهترین شکل ممکن انجام میدهد.
در دستگاه چاپ ایستاد هر رنگ بستر لفاف جداگانه دارد و برای طرحهای ساده از این دستگاه استفاده میشود.
از چاپ فلکسو همچون سایر روشهای چاپ میتوان برای انواع مقوا، پاکت، ساکهای دستی، روزنامه و … استفاده کرد.
اما مهمترین مزیت آن تحت فشار قرار نگرفتن لفاف و انعطاف پذیری آن است که باعث میشود مقواهای دوبلکس شیار خود را از دست ندهند که یک مزیت ویژه در چاپ جعبه محسوب میشود.
مزایای فلکسوگرافی
- ارزان بودن پلیت
- خشک شدن سریع مرکب
- چاپ شدن روی متریال مختلف
اما باید به این نکته توجه کرد که امکان تغییر رنگ در این نوع چاپ وجود دارد که برای مشتریان تیزبین و افراد فنی ممکن است مهم باشد.
مجموعه ایرانیان پک با تکیه بر توان تولید بالا و استفاده از بروزترین دستگاههای چاپ و بسته بندی این توان را دارد تا متناسب با کسب و کار شما بهترین محصولات بسته بندی را با چاپ اختصاصی برای شما تهیه کند.