معرفی انواع قالب‌های پیتزا

قالب یا همان پلیت پیتزا انواع مختلفی داره و یکی از عواملیه که بر کیفیت پیتزا تاثیر میذاره. بعد از اینکه تصمیم گرفتید قصد سرو چه نوع پیتزایی رو دارین، باید با انواع قالب پیتزا آشنایی داشته باشین تا انتخاب درستی داشته باشین. با ما همراه باشید تا انواع قالب‌های پیتزا و کاربرد هر یک را بهتر بشناسید.
معرفی انواع قالب های پیتزا

عناوین مهم:

قالب‌ پیتزا چیست؟

پیتزا محبوب‌ترین غذای دنیاست و در بسیاری از کافه‌ها، فست فودها و کامیون‌های حمل غذا سرو می‌شود. کلید موفقیت یک پیتزا فروشی، استفاده از تجهیزات مناسب برای تهیه‌ی یک پیتزای خوب است که مشتریان آن را دوست داشته باشند.

قالب پیتزا یا همان پلیت پیتزا ظرفی است که برای پخت یا برش دادن پیتزا استفاده می‌شود و انواع مختلفی دارد. قالب پیتزا را با نام پلیت یا سینی هم ممکن است بشناسید. بعضی از قالب‌های پیتزا را می‌توان برای سرو پیتزا روی میز هم استفاده کرد.

یکی از عواملی که بر کیفیت پیتزای شما تاثیر می‌گذارد، استفاده از همین قالب‌ها است.

همچنین اگر سفارش بیرون بر دارید، باید در انتخاب جعبه پیتزا دقت زیادی داشته باشید. چرا که این بسته بندی مناسب و اصولی است که پیتزای شما را با همان کیفیت به دست مشتری می‌رساند.  

قالب‌های پیتزا انواع مختلفی دارند که هر کدام سبک متفاوتی از پیتزا را آماده می‌کنند. بستگی به این دارد که شما چه نوع پیتزایی می‌خواهید سرو کنید. پیتزا ایتالیایی، پیتزا آمریکایی، کیک پیتزا یا انواع دیگر.

برای اطلاعات بیشتر در مورد قالب‌های مختلف پیتزا و اینکه چگونه هر سبک آن بر پیتزای شما تأثیر می‌گذارد، تا ادامه این مطلب همراه ما باشید.

در این مقاله بخوانید: بهترین پیتزا تهران

سنگ پیتزا

تفاوت اصلی بین سنگ پیتزا و قالب پیتزا این است که سنگ پیتزا خمیر تردتری را درست می‌کند. سنگ پیتزا سرامیکی یا کوردیریت فرآیند پخت پیتزا آجری را تقلید می‌کند و از سطح متخلخل سنگ برای جذب رطوبت اضافی از خمیر استفاده می‌کند و خمیر را در حین پخت تردتر می‌کند.

قالب چدنی پیتزا

برای درست کردن یک پیتزای ترد با خمیر نازک از یک قالب چدنی استفاده کنید. پخت و پز با ظروف چدن فواید زیادی دارد؛ از جمله حفظ درجه حرارت عالی برای پخت خمیر خوب و یکنواخت. از قالب چدنی پیتزا علاوه بر استفاده در فر، می‌توان روی گریل و اجاق گاز نیز استفاده کرد.

توری پیتزا

توری پیتزا برای تولید پیتزایی ترد با پوسته‌ای نازک ایده آل است و دیسک مشبکی شکلی است که جریان هوا و توزیع حرارت عالی را ارائه می‌دهد. طراحی مشبک آن به گردش سریع هوا اجازه می‌دهد تا خمیر پیتزا به سرعت پخته و قهوه‌ای رنگ شود.

قالب پیتزا دیپ دیش

در مقایسه با قالب‌های معمولی، قالب‌های پیتزا دیپ دیش عمیقند و دارای دیواره‌های فلزی بلند هستند. قالب پیتزا دیپ دیش برای ایجاد خمیر آمریکایی و ضخیم پیتزا استفاده می‌شود.

قالب پیتزا دیترویت

قالب پیتزا به سبک دیترویت دارای شکل مستطیلی و دیواره‌های بلند است که برای پخت پیتزای محلی محبوب و ایده‌آل است. این قالب معمولاً از آلومینیوم ساخته می‌شود و خمیر ضخیم و فوق العاده تردی را به پیتزا می‌دهد.

قالب پیتزا کاتر

قالب پیتزا کاتر با لبه‌ای صاف و بدون دیواره، به شما این امکان را می‌دهد تا خمیر را با وردنه روی قالب باز کنید تا خمیر یکدستی داشته باشید. این قالب برای درست کردن پیتزا با خمیر متوسط و ضخیم استفاده می‌شود.

قالب پیتزا کوپه

سنتی‌ترین نوع قالب پیتزا در پیتزا فروشی‌ها، قالب پیتزا کوپه است. قالب‌های گرد استانداردی که به پیتزا فروشان اجازه می‌دهد تا پیتزا را در همان قالب درست کنند، برش دهند و سرو کنند. سبک کوپه برای انتقال حرارت عالی است و پیتزا را به طور یکنواخت و سریع می‌پزد.

قالب لبه پهن پیتزا

ساختار این قالب بسیار شبیه به قالب‌های پیتزا کوپه است؛ اما با لبه‌های پهن‌تر. قالب پیتزای لبه پهن اغلب برای سرویس‌دهی استفاده می‌شود. لبه‌های پهن این قالب، برش، حمل و نقل و سرو پیتزا را آسان می‌کند.

بهترین قالب پیتزا برای خمیر ترد و کریسپی

توری پیتزا بهترین قالب برای ایجاد خمیر ترد است؛ زیرا طراحی مشبک آن اجازه می‌دهد تا هوا و گرما در هنگام پخت پیتزا با خمیر در تماس باشند. سنگ‌های پیتزا نیز برای درست کردن یک خمیر ترد سنتی عالی هستند؛ اما پختن پیتزا روی آن بسیار بیشتر از توری پیتزا زمان می‌برد.

تفاوت اصلی توری پیتزا با قالب پیتزا در این است که توری پیتزا دارای ساختار مشبک است و دیواره‌ جانبی ندارد؛ در حالی که قالب‌های پیتزا دارای دیواره‌های جانبی هستند و در سبک‌های سطح جامد و مشبک قابل استفاده هستند.

انواع قالب پیتزا

نه تنها نوع قالب و ضخامت آن بر سبک خمیر پیتزا تاثیر می‌گذارد، بلکه سطح قالب نیز نقش مهمی در شکل خمیر پیتزا دارد؛ اینکه قالب پیتزا ساده باشد یا توری، بر جریان هوا و توزیع گرمای داده شده به خمیر پیتزا در حین پخت تأثیر می‌گذارد.

قالب پیتزای ساده: این قالب‌ها سوراخ یا برآمدگی ندارند و رایج‌ترین نوع قالب پیتزا هستند. به همین دلیل انتقال حرارت از طریق قالب پیتزای ساده بیشتر طول می‌کشد.

قالب پیتزا با برجستگی‌های کوچک: برجستگی‌های کوچکی روی سطح قالب پیتزا قرار دارد که به جریان کلی هوا در زیر خمیر کمک می‌کند. این قالب زمان پخت خمیر پیتزا را سرعت می‌بخشد و خمیر آن را تردتر از یک قالب ساده می‌کند.

قالب مشبک پیتزا: یک قالب پیتزای مشبک دارای سوراخ‌هایی است که به هوا و گرما اجازه می‌دهد مستقیماً به خمیر برخورد کنند تا پوسته تردتر شود. این سبک قالب زمان پخت را بسیار کوتاه‌تر می‌کند.

همچنین بخوانید: پیتزا ناپولیتن؛ راز پخت این پیتزا ایتالیایی

انواع روکش قالب پیتزا

روکش‌ها به سهولت تمیز کردن کمک می‌کنند و بر نحوه پخت پیتزا تأثیر می‌گذارند.

اگر قالب پیتزا با روکش تیره خریداری می‌کنید، لازم است بدانید که روکش‌های تیره حرارت بیشتری را حفظ می‌کنند و زمان پخت را تسریع می‌بخشند. روکش‌های نقره‌ای رنگ نیز به جای جذب گرما آن را منعکس می‌کند که فرآیند پخت را کندتر می‌کند.

قالب را با دست و با یک اسفنج نرم و مواد شوینده ایمن فلزی بشویید. هنگام تمیز کردن قالب از موارد زیر استفاده نکنید:

همچنین سنگ‌های پیتزا را می‌توانید با استفاده از یک برس سفت تمیز کنید تا پس از سرد شدن سنگ، مواد غذایی گیر کرده را به راحتی پاک کنید.

5/5 - (11 امتیاز)
نویسنده: شهرزاد خادم
نویسنده: شهرزاد خادم

سلام من شهرزادم. نوشتن همیشه بخشی از کارهای مورد علاقم بوده و تصمیم گرفتم بعد از دانشگاه برم سراغ علاقم. این شد که به مدت دوسال در یک فروشگاه اینترنتی سرپرست محتوا بودم و حالا هم بیش از یک ساله که در حوزه‌ی چاپ و بسته بندی به صورت تخصصی می‌نویسم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *