روز جهانی غذاهای تند و تیز!
امروز 16 ژانویه روز جهانی غذاهای تند و فلفلی است و برای طرفداران این نوع غذا خبر خوبی خواهد بود. هیچ کس دقیقا از تاریخچه این روز اطلاع ندارد اما پیشینه آن به زمان کریستوفر کلمب باز می گردد، زمانی که به دلیل مصرف فلفل دچار مشکل در گویش شده بود و قرار بود سفر اکتشافی شان به آمریکا شروع شود.
پس از آن غذاهای تند و فلفلی در فرهنگ های مختلف گسترش پیدا کرد و البته توسط اهالی انگلستان در جهان معرفی شد.
فلفل برای قرن ها است زبان ما انسان ها را به آتش کشیده است، اما این تندی از کجا نشات می گیرد؟
کاپسیسین ماده اصلی موجود در فلفل است و با این که طبیعت گرمی دارد باعث کاهش دمای بدن و خنک شدن آن می شود، و به همین دلیل در مناطق گرم حاره ای طرفداران زیادی دارد.
شاید برایتان جالب باشد که در دوران امپراطوری رم باستان فلفل به قیمت طلا مبادله می شده است.
چرا فلفل دهان را می سوزاند؟
ماده فعال موجود در فلفل باعث می شود ذهن ما گرمای زیادی را در دهانمان حس کند و در نهایتا حس سوختن داشته باشیم.
این گرمای تلقینی می تواند ما باعث تعریق بدن ما شود و به همین راحتی، در اثر مصرف مداوم فلفل وزن خود را از کاهش دهیم! بسیاری از ما غذا های تند و تیز را برای مدت طولانی مصرف می کنیم تا به طعم آن عادت کنیم، اما چرا؟
فلفل باعث می شود در بدن ما اندورفین ترشح شود که نوعی ماده آرامبخش است. غذاهای تند و فلفلی خصوصا در ماههای سرد سال طرفداران بیشتری دارد چون مردم نیاز به گرما را بیشتر حس می کنند، والبته حس ایجاد تعادل یک غذای تند و آتشین با یک نوشیدنی خنک برایشان تجربه خوشایندی است.
غذاهای تند و فلفلی: مکزیک و هند
دربین تمامی غذاهای تند، غذاهای مکزیکی و هندی به لحاظ طعم مطبوع و طرفداران بسیار در ابتدای لیست قرار دارد. کلید جذب مشتری بیشتر برای این نوع غذا استفاده از دستور تهیه های خانگی است، زیرا مشتریان به رستورانهای مختلف سر می زنند و یک نوع منو غذا را می بینند، اما وقتی به رستوران شما مراجعه میکنند با غذاهای متفاوتی رو به رو میشوند که یک مزیت است.
به عنوان مثال در دستور پخت برخی از غذاهای هندی استفاده از تنور و منقل های سنگی یک الزام است. لازم به ذکر است برای پخت غذاهای هندی اگر از ادویه جات وارداتی از این کشور استفاده کنید قطعا کیفیت بهتری خواهد داشت.
بسیار شگفت آور است که برخی مشتریان تنها برای تجربه طعم سس مخصوص این غذاها به رستوران مراجعه می کنند، و مهم نیست غذای اصلی گوشت بره باشد یا مرغ مخصوص!
شاید به این موضوع هم علاقه مند باشید: طرز تهیه پیتزا مخصوص رستورانی
اما به جرات میتوان گفت قهرمان بلامنازع رقابت بین غذاهای تند در روز جهانی غذاهای تند، غذاهای مکزیکی هستند.
از تاکو گرفته تا انواع مرغ و سالاد در سرتاسر جهان و اخیرا در کشور ما مشتریان بسیار دارد. مهم نیست انتخاب شما چه باشد، لوبیا و فلفل پای ثابت همه غذاهای مکزیکی هستند.
یکی از انواع این غذاها به عنوان مثال پلوی مکزیکی با رنگ قرمز و طعم تند و تیز است که روش طبخی جدید برای برنج دارد و معمولا بعنوان دور چین در کنار غذاهای مرغ و گوشت استفاده می شود و البته این پلو به تنهایی نیز خوشمزه است.
روز جهانی غذاهای تند و تیز چه تاریخی است؟
16 ژانویه روز جهانی غذاهای تند و تیز است.
تندترین غذای جهان کدام است؟
فال کاری تندترین غذای جهان است و به کشور هند تعلق دارد.